نویسنده در مقدمه کتاب با ارائه گزارشی از وضعیت نگارش کتاب درباره حضرت زینب(س) و مقایسه آن با روش غربیها درباره شخصیتهای معتبرشان، از کم کاریها انتقاد میکند. آنگاه ضرورت پرداختن به شخصیتهای بزرگ عقیدتی و دینی را بیان میکند و سپس در ادامه از چگونگی پرداختن به نگارش کتاب درباره حضرت زینب(س) چنین سخن میگوید: این جانب بر اساس احساس این نیاز و برای ادای این رسالت در سال 1351 کتاب مع بطلة کربلا اثر عمیق محمدجواد مغنیه که حدود یک صد صفحه آن مستقیمآ به حضرت زینب(س) مربوط میشد به فارسی ترجمه کردم و با افزودن چند فصل، آن را در 280 صفحه با عنوان بانوی شجاع، زینب کبرا(س) به دست چاپ و انتشار سپردم.
آن کتاب پس از سه مرتبه چاپ و انتشار در بوته نایابی و فراموشی قرار گرفت؛ در حالی که نیاز جامعه اسلامی ما به ویژه از سوی بانوان تحصیل کرده و اهل مطالعه بارها به وسیله نامه و به طور مستقیم ابراز میگردید. آنان میخواستند از سرگذشت سراسر درس و آموزندگی زینب دختر علی(ع) بهره مند شوند.
بدین جهت پس از 22 سال با طرحی جدید و همه جانبه در مقام نوشتن کتاب جدید و کاملی که همه ابعاد زندگی و شخصیت پیامبر عاشورایی حسینی(ع)، حضرت زینب(س) را مورد بررسی قرار دهد، برآمدم. با ملاحظه و مطالعه همه منابع و آثاری که در این زمینه نوشته شده بود، این کتاب را در هجده فصل به نگارش درآوردم.
فهرست تفصیلی مباحث فصلهای هجده گانه کتاب به این شرح است:
_ پیشگفتار
1- ریشه های خانوادگی
2- ازدواج و تشکیل خانواده
3- همراه با خاندان نبوت
4- شوهر زینب و پدر شهیدان
5- اوج فضائل و کرامت
6- درگیر با مسافرت ها
7- زینب در کربلا
8- شب عاشورا
9- روز عاشورا
10- آغاز رسالت
11- زینب سلام الله علیها در کوفه
12- در دارالاماره
13- در راه شام
14- در شهر شام
15- خطابه زینب سلام الله علیها در کاخ سبز
16- بازگشت به مدینه
17- وفات و آرامگاه زینب سلام الله علیها
-کتابنامه
برچسب: احمد صادقی اردستانی حضرت زینب زینب قهرمان دختر علی کربلا نشر مطهر واقعه کربلا
نقد و بررسیها0
هنوز بررسیای ثبت نشده است.