29%
  • ناشر : نشر عروج
  • مؤلف : شهید سید مصطفی خمینی (ره)
  • تعداد جلد :  8
  • نوع جلد : گالینگور
  • قطع : وزیری
سفارشات چاپ متن و تصویر، جهت اهدای کتاب پذیرفته می شود.

850.000 تومان

فقط 1 عدد در انبار موجود است

مقایسه
نقد و بررسی اجمالیتراث الشهید الخمینی (ره)

تحریرات فی الاصول، تالیف سید مصطفی خمینی ، فرزند امام خمینی است.

کتاب اصول فقه ، یک دوره درس خارج اصول آیت‌الله سید مصطفی خمینی در حوزه علمیه نجف اشرف است و از مباحثی ارزشمند و دیدگاهی نو در مباحث اصولی برخوردار است. ایشان در کتاب خود به اکثر نظریات علمای علم اصول و مباحث مهم این علم اشاره دارد.

کتاب «تحریرات فی الاصول» در نوع و سبک خود بی نظیر است و شامل نظریات و آراء جدیدی از مؤلف است که تغییر و تحولات عمیقی را در علم اصول به وجود آورده است.
این کتاب؛ شامل بسیاری از نظریات و آراء اصولی حضرت امام خمینی نیز می‌باشد و برای دستیابی به بسیاری از دیدگاه‌های ایشان بسیار سودمند است.

آیت‌الله سید مصطفی خمینی در این کتاب با طرح نظریات دیگر علما و نقد و بررسی آنها با تحقیقاتی شگرف و دقتی فراوان و طرح اشکالات و پاسخ آنها مجموعه‌ای گرانبها را به یادگار نهاده است.
وی سعی فراوانی در طرح مباحث لازم و ضروری و پرهیز از مباحث اضافی و غیر ضروری دارد. علاوه بر آنکه توجه زیادی نیز به بحث در مقدمات مهم و شرح و بسط کامل آنها نموده است.

آیت‌الله سید مصطفی خمینی در این کتاب ارائه کننده یک مکتب اصولی جدید است که شامل بسیاری از نظریات و آراء علمی عمیق و جدید می‌باشد.
وی به نقد و بررسی بسیاری از مکاتب اصولی دیگر که دارای طرفداران و مدافعان فراوانی هستند نیز پرداخته است.
وی با این شیوه به تنقیح و پاک سازی بسیاری از مباحث اصولی و تاسیس یک فکر و سبک جدید پرداخته که گرفته شده از دیدگاه‌های حضرت امام در مباحث فقهی و اصولی به شمار می‌آید؛ مانند:
۱- جواز رجوع به عرف در تشخیص مصادیق.
۲- تفکیک میان مسائل اصولی و عقلی مانند خلط میان فلسفه و اصول و یا عدم استحاله دور و تسلسل در مسائل اصولی و دیگر امور اعتباری و اختصاص آن به امور واقعی.
۳- اماره بودن استصحاب و بسیاری از مباحث مهم و ارزشمند دیگر.
قدرت ابتکار و حیات فکری مؤلف را بخوبی می‌توان در این کتاب مشاهده کرد.

بیان مسائل با ادله
وی گاهی مساله‌ای را چنان بیان می‌کند و با ادله‌ای محکم از آن دفاع می‌کند که خواننده گمان می‌برد این همان رای و دیدگاه اوست.
سپس شروع به رد آن استدلال کرده و بیانی جدید و استوارتر از قبل آورده و به خواننده ارائه می‌دهد که او را شگفت زده می‌سازد.
گاهی دستیابی به نظریات ایشان بسیار مشکل می‌شود، چرا که وی نظریات عمیق و علمی خود را برای هر کس آشکار نساخته و فقط آن را برای اهل تحقیق و اجتهاد عرضه می‌دارد.

طرح تظریات امام
کتاب حاضر به طرح نظریات حضرت امام درباره مسائل علمی و اصولی نیز پرداخته است.
ایشان در بیان و طرح آن نظریات احتیاط و دقت فراوانی به خرج داده، چرا که نظریات نو و ابتکاری حضرت امام مخالفان فراوانی از میان متحجران و مقدس نمایان در آن زمان به وجود آورده بود.
آیت‌الله سید مصطفی خمینی در این کتاب با بررسی دقیق و عمیق به تایید یا نقد نظریات حضرت امام پرداخته است.
گاهی با برهان‌هایی تازه و جدید شروع به اثبات و تایید آنها می‌کند. گاهی نیز نظریات امام را کبرای قضایای دیگری قرار داده و از آنها نتایج جدیدی را به دست می‌آورد.

مثال
مثلا در مساله « توجه خطاب به جاهل و غیر قادر»، مشهور عقیده به قبح این خطاب دارند؛ ولی حضرت امام عقیده به عدم قبح دارد، با توجه به این نکته که خطابات گاهی شخصی است و گاهی قانونی و کلی است و در صورت دوم استهجان و قبحی ثابت نشده است.
آیت‌الله سید مصطفی خمینی این نظریه را کبرای کلی قرار داده و در مساله جمع میان احکام واقعی و ظاهری از آن استفاده کرده و ملتزم به فعلیت احکام واقعی و بقاء اراده مولی نسبت به همه می‌شود، چرا که احکام واقعیه کلی هستند و شامل مصیب و مخطئ به صورت یکسان می‌گردند.

* از ویژگی‌های جالب کتاب حاضر آن است که مؤلف هنگام طرح مباحث، به حوادث سیاسی ، اجتماعی و… که در آن زمان اتفاق می‌افتاده اشاره دارد.
وی در بخش‌هایی از مباحث این کتاب حمله به رژیم شاه کرده و جنایات او را در حق ملت و دین و علمای مجاهد اسلام و به خصوص پدر بزرگوارش امام خمینی یادآور می‌شود.
گاهی نیز به زیارت اربعین رفتن با پای پیاده از نجف اشرف تا کربلا و زیارت حرم امام حسین علیه‌السّلام برای بزرگ داشت شعائر الهی اشاره دارد.
همچنانکه به اخراج جمع فراوانی از ایرانیان به خصوص طلاب حوزه علمیه نجف از عراق اشاره دارد و اعلام می‌دارد که این دسائس از نقشه‌های استکبار و کفر جهانی است.
گاهی وی از یک مطلب به پنج عبارت تعبیر می‌آورد که خواننده در آغاز همه را تفنن در عبارت می‌پندارد؛ ولی اصحاب فن و خبرگان این علم، متوجه معنای دقیق و فرق هر عبارت با عبارت دیگر می‌شوند و این حکایت از دقت نظر و احاطه ایشان به مباحث اصولی دارد.

برچسب:
مشخصات کلیتراث الشهید الخمینی (ره)
سایر مشخصات
موضوع

اصول فقه شیعه

شابک دوره

964-335-157-2

نوبت چاپ

دوم

سال چاپ

1385 هـ ش – 1427 هـ ق

زبان

عربی

تیراژ

1500

تعداد جلد

8

رده سنی

بزرگسال

وزن 6100 g
نظرات کاربرانتراث الشهید الخمینی (ره)
اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “تحریرات فی الاصول”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نقد و بررسی‌ها0

  • جدیدترین
  • مفیدترین
  • دیدگاه خریداران

هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.

نقد و بررسیتراث الشهید الخمینی (ره)