کتاب موسوعة الوقف في الفقه الاسلامي؛ به کوشش یعقوب جعفری و محمد علی خسروی در یازده جلد تدوین یافته است.
براي آشنايي بيشتر خوانندگان گرامي با اين مجموعه چند نكته يادآوري ميشود:
1- اين مجموعه در هفت بخش جداگانه به ترتيب حروف الفبا عرضه شده است و شامل فقه اماميه (شيعه اثني عشری)، حنبليه، حنفيه، زيديه، شافعيه، مالكيه و متفرقات است.
2- تعداد كتابهايی كه متن كتاب الوقف آنها در اين مجموعه گردآوری شده 195 كتاب است، كه شامل 68 كتاب از شيعه و 23 كتاب از حنبليه و 24 كتاب از حنفيه و 12 كتاب از زيديه و 34 كتاب از شافعيه و 27 كتاب از مالكيه و 6 كتاب متفرقه است.
3- كتابهای هر يك از مذاهب اسلامی به ترتيب تاريخ وفات مؤلف آمده تا پژوهشگر ضمن دستيابی آسان به كتاب مورد نظر خود، سير تاريخی و تطور مسائل وقف را در طول تاريخ اسلام ملاحظه كند. و اگر مؤلفی چند كتاب داشته باشد آنها هم به ترتيب الفبايی نام كتاب آمد است.
4- در آغاز هر كتاب نام كامل مؤلف و شرح حال اجمالی او و هويت كتاب از قبيل: نام ناشر، تاريخ نشر، محل نشر و نام محقق آن (اگر كتاب تحقيق شده باشد) ذكرشده است.
5- شماره تمام صفحات كتاب طبق صفحهبندی نسخهای كه از آن نقل شده در وسط مطالب درج شده است تا خواننده بتواند در تحقيق خود با اطمينان كامل مطلبی را كه نقل ميكند نشانی بدهد، و بنويسد كه آن مطلب در فلان كتاب، چاپ فلان، جلد و صفحه فلان آمده است.
6- ما در اين مجموعه به اصل كتاب وفادار بودهايم و از لحاظ رسمالخط تيتربندی و سرفصلها، ملاك عمل ما كتاب منبع بوده است. البته در مواردی كه كتاب منبع اغلاط تايپي فاحش و آشكاری داشت (كه متأسفانه تعداد آنها در برخی از كتابها كم نبود) تصحيح كرديم كه انشاءالله در مقالهای جداگانه به اين موضوع خواهيم پرداخت.
7- علاوه بر فهرست مباحث كتاب كه در پايان هر مجلد آمده است چهار نوع فهرست ديگر نيز براي اين مجموعهی يازده جلدی به شرح زير تنظيم گرديد:
1) فهرست كامل كتابها به ترتيبی كه در يازده مجلد آمده است شامل نام مؤلف و شماره جلد و صفحه موسوعه. اين فهرست در ابتداي جلد اول درج شده است.
2) فهرست كامل كليه كتابها به ترتيب الفبا و بدون رعايت مذهب مؤلف در پايان جلد يازدهم.
3) فهرست كامل مؤلفان به ترتيب الفبا و بدون رعايت مذهب آنان، در جلد يازدهم.
4) فهرست كامل مؤلفان به ترتيب سال وفات آنان، در جلد يازدهم.
قابل ذكر است كه فهرست و نمايهای نيز از آيات قرآن كريم تنظيم و در جلد يازدهم درج شده است.
نقد و بررسیها0
هنوز بررسیای ثبت نشده است.