14%

مصباح الهدایه الی الخلافه و الولایهبا مقدمه استاد سید جلال الدین آشتیانی

  • ناشر : موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س)
  • تالیف :  امام خمینی (س)
  • با مقدمه : استاد سید جلال الدین آشتیانی
  • تعداد صفحه :  315
  • نوع جلد :  شومیز
  • قطع :  وزیری
سفارشات چاپ متن و تصویر، جهت اهدای کتاب پذیرفته می شود.
190.000 تومان

موجود

مقایسه
نقد و بررسی اجمالیبا مقدمه استاد سید جلال الدین آشتیانی

کتاب «مصباح الهدایه الی الخلافه و الولایه»، تالیف امام خمینی (ره) به زبان عربی و با مقدمه فارسی استاد سید جلال الدین آشتیانی توسط انتشارات «موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) » به چاپ رسیده است.

‏این کتاب یکی از عمیقترین و درخشانترین آثار عرفان اسلامی در دورۀ متأخر است که امام خمینی (س) تألیف آن را در سال 1349 هجری قمری (1309 شمسی) در سن 28 سالگی به پایان رسانیده است. این اثر از طرف مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) در 315 صفحه شامل متن کتاب، همراه با مقدمه ای مبسوط و شرح گونه از استاد جلال الدین آشتیانی به طبع رسیده است‏‎.‎

گزارش اجمالی

همانگونه که از نام رساله هویدا است، موضوع مورد تحقیق در این رساله شرح و بیان خلافت الهیه و نبوت محمدیه و ولایت علویه بر مشرب اصحاب معارف و منطبق با حقایق قرآنی و دقایق روایی است.
در تفسیر خلافت الهیه می‌فرماید: خلافت الهیه از شئونات بزرگ الهی و عالیترین مقام ربانی است، باب ابواب تجلی و کلید فتح عالم غیب و شهود است. و در اصطلاح خاص عبارت از مقام عندیت و قرابت ویژه عبد و سالک به حق تعالی است و مفاتیح الغیبی که جز خدا کسی از آن خبر ندارد، در این مقام ظهور می‌کند. اسماء و صفات به سبب خلافت الهیه از عالم غیب و بطون ظهور و بروز می‌کند. این همان حجاب بزرگ است که کوچک و بزرگ در مقابل آن نیست و نابود می‌گردند و دارا و نادار در حضور آن هلاک و فانی می‌شوند. و در یک جمله خلافت الهیه همان روح و حقیقت خلافت محمدیه صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم می‌باشد. در تقریر نبوت محمدیه می‌فرماید: نبوت به معنی انباء و اخبار است و نبی به معنی منبی ء و مخبر از ذات خدا و اسماء و صفات و احکام و مقاصد او است.
نبوت دارای تقسیماتی است مانند: نبوت حقه حقیقیه و نبوت حقه ظلیه، نبوت مطلقه و نبوت مقیده، نبوت عامه و نبوت خاصه، و نبوت تشریعی و نبوت تعریفی یا انبایی.
نبوت مقام ظهور خلافت الهیه و ولایت است یعنی نبوت ظاهر خلافت و ولایت است و ایندو باطن آن می‌باشند. نبوت حقیقیه مطلقه عبارت از اظهار اسراری است که در غیب الغیوب است در حضرت واحدیت به حسب استعداد مظاهر به روش تعلیم حقیقی و اخبار ذاتی.
در تاویل ولایت می‌فرماید: خلافت الهیه در واقع حقیقت ولایت است.
ولایت معانی مختلفی دارد مانند قرب، محبوبیت، تصرف، ربوبیت و نیابت. تمام این معانی شایسته این حقیقت است و سایر مراتب ظل و سایه آن است و آن رب و مربی ولایت علویه است که با حقیقت خلافت محمدیه در عالم معنا و ظاهر متحد است. «مرتضایی که کرد یزدانش همره جان مصطفی جانش»

ساختار کتاب

این کتاب مشتمل بر دو مشکات است که در مشکات اول پیرامون اسرار خلافت محمدیه و ولایت علویه در حضرت علمیه بحث می‌شود و در لابلای مباحث برخی از مسائل نبوت نیز مطرح می‌گردد. مطالب مذکور در این مشکات در ضمن پنجاه و شش مصباح بطور جداگانه مطرح گردیده است.
و در مشکات دوم پیرامون رموز خلافت و ولایت و نبوت در عالم غیب و معنا و ظاهر بحث می‌شود. این مشکات مشتمل بر سه مصباح است. در مصباح اول به بعضی از اسرار عالم امر و معنا در ضمن بیست و یک نور اشاره می‌شود و در مصباح دوم پیرامون آنچه که از سر خلافت و نبوت و ولایت در نشانه غیبی و انوار عقلی الهی منکشف می‌گردد در ضمن سیزده مطلع و چهار اصل و یک خاتمه بحث می‌شود. و در مصباح سوم پیرامون اسرار و رموز خلافت و نبوت و ولایت در نشانه ظاهری خلقی و راز بعثت پیامبران و مقام و منزلت ایشان نسبت به پیامبر ما صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم در ضمن دوازده ومیض (برق و نور) بحث شده است و در پایان خاتمه‌ای در وصیت مؤلف به خوانندگان کتاب نسبت به کتمان اسرار عرفانی از نااهلان و تعلیم آنها به طالبان، بیان شده است.
می‌ به زاهد گر دهی ضایع شود می‌ به رندی ده که می‌نوشد به جان

برچسب:
مشخصات کلیبا مقدمه استاد سید جلال الدین آشتیانی
سایر مشخصات
موضوع

عرفان – نبوت – ولایت – امام خمینی

نوبت چاپ

هفتم

سال چاپ

1398

زبان

عربی – با مقدمه فارسی

رده سنی

بزرگسال

تعداد صفحه

315

وزن 1000 گرم
نظرات کاربرانبا مقدمه استاد سید جلال الدین آشتیانی
اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “مصباح الهدایه الی الخلافه و الولایه”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نقد و بررسی‌ها0

  • جدیدترین
  • مفیدترین
  • دیدگاه خریداران

هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.

نقد و بررسیبا مقدمه استاد سید جلال الدین آشتیانی