عبدالله بن سباو دیگر افسانه های تاریخی (3-1)

  • ناشر : انتشارات دانشکده اصول الدین
  • نویسنده : مرحوم علامه سید مرتضی عسکری (ره)
  • نوع جلد : گالینگور
  • تعداد جلد و صفحه : سه جلد در یک مجلد – 879 صفحه
  • قطع : وزیری
سفارشات چاپ متن و تصویر، جهت اهدای کتاب پذیرفته می شود.
110.000 تومان

فقط 1 عدد در انبار موجود است

مقایسه
نقد و بررسی اجمالیو دیگر افسانه های تاریخی (3-1)

علامه عسگری در «عبدالله بن سبا و دیگر افسانه های تاریخی» در سه جلد، با دلایل کافی اثبات می کند که عبدالله بن سبا یک موجود خیالی و پنداری است و حکایاتی که تاریخ نویسان در رابطه با او می‌‌گویند و او را سازنده مکتب تشیع قلمداد می کنند مشتی دروغ بیش نیست.

مقدمه از علامه سید مرتضی عسکری:

در طیّ برسیها و مطالعاتی که درباره حدیث و تاریخ اسلام انجام داده‌ام حاصل و نتیجه آنها را در چهار بخش دسته بندی نموده‌ام و تصمیم دارم تا در هر بخش، نتایج تحقیقات خود را بطور مستقل منتشر نمایم‌، این چهار بخش عبارتند از‌:

اول‌: بررسی درباره سه مؤثّر اساسی در حدیث و تاریخ: الف ـ اثر ستایش نیکان تا حد پرستش! ب ـ اثر حکومتهای وقت بر حدیث و تاریخ! ج – اثر تعصّب مذهبی بر حدیث و تاریخ!

در این بحث به تحریف و تبدیلی که در اثر سه مؤثر نام برده، در حدیث و تاریخ روی داده، رسیدگی شده است ولی تاکنون توفیق نشر آن را پیدا نکرده ام.

دوم: احادیث ام المؤمنين عايشه: این بحث به دو قسمت تقسیم شده: قسمت اول زندگانی عایشه که اصل عربی آن در ۳۱۴ صفحه بسال ۱۳۸۰ هـ . در تهران منتشر شده، و قسمت دوم آن در تجزیه و تحلیل احادیث امّ المؤمنین می‌باشد که تاکنون به چاپ نرسیده است.

سوم: احادیث صحابه: در این قسمت روایتهای بعضی صحابه را که مهمتر از همه آنها احادیث ابوهریره بود جمع آوری نمودم و قصد انتشار آنها را داشتم ولی هنگامی که کتاب آیة الله فقید «سید عبدالحسین شرف الدّین» به نام ابوهریره را ملاحظه نمودم، آن کتاب را کافی و وافی یافتم، و از چاپ آن خودداری کردم.

چهارم: احادیث سیف: در این قسمت از تحقیق به بررسی روایات سیف بن عمیر، که در آنها وقایع تاریخی سالهای ۱۱ – ۳۷ هجری را نقل می کند پرداخته ام.

سیف ، نخست از سقیفه، سپس از جنگهای با مرتدین ، و بدنبال آن، از فتوحات مسلمانان در دوران خلفای ثلاثه گفتگو کرده، و در پایان از شورش شهرستان‌های اسلامی علیه حکومت عثمان و بنی‌امیّه تا قتل عثمان، و بیعت با امیرالمؤمنین و جنگ جمل سخن گفته است، و برای رفع زشت‌کاری‌های بنی‌امیه در این وقایع، افسانه عبدالله بن سبأ و سبائیان را ساخته تا همه آن وقایع را به نفع ایشان و سایر اشراف قریش خاتمه دهد. در این بخش از تحقیق چند نمونه از افسانه های وی را به همان ترتیب تاریخی جمع‌آوری کرده، به نام «احادیث سیف» مهیای چاپ نموده بودم. مرحوم شیخ راضی آل یاسین (رحمه الله) بر آن اطلاع یافت و گفت: چون سیف بن عمیر ناشناس است لذا عنوان «احادیث سیف» جلب نظر نمی‌کند و از آن جهت که بزرگترین افسانه های سیف افسانه عبدالله بن سبأ و سبائیان میباشد، پس بهتر است که این کتاب «عبدالله بن سبأ» نامیده شود. بنابراین نام آن کتاب را «عبدالله بن سبأ» تغییر دادم و آن را برای چاپ عرضه کردم. در حین چاپ، دریافتم که بسیاری از قهرمانان افسانه های سیف، بعنوان جزء صحابه پیغمبر شناخته شده اند و لذا آخر جلد اول از آن کتاب به این مطلب اشاره نمودم و پس از آن در پی تحقیق این قسمت به کتابهایی که از احوال صحابه پیغمبر بحث مینمایند و امروزه در دسترس میباشد مراجعه کرده و درنتیجه کتابی جداگانه به نام «صد و پنجاه صحابی ساختگی» تألیف نموده و آماده چاپ کردم پس بحث درباره احادیث سیف در سه بخش انجام شد: ۱ – عبدالله بن سبأ و چند افسانه دیگر. ۲ ـ عبدالله بن سبأ و افسانه سبائیان. ۳ – صد و پنجاه صحابه ساختگی. در بخش اول پانزده دسته از روایتهای سیف، به ترتیب سالهای وقوع آنها، از زمان حیات پیغمبر ﷺ تا خلافت عثمان مورد بررسی قرار گرفته و این قسمت که جلد اول از کتاب «عبدالله بن سبأ» و شامل دو مبحث یعنی: ۱ ـ لشکر اسامه ۲ – سقیفه و بیعت ابوبکر، است، به قلم حضرت حجة الاسلام آقای حاج سید احمد زنجانی فهری ترجمه و در تهران برای اوّلین بار به چاپ رسید، و پس از آن معظم له قسمت دوم آن کتاب را نیز ترجمه نمودند، مطالب این بخش به شرح ذیل است: ۳ ـ ارتداد در اسلام. ۴ – داستان مالک بن نویره. ۵ – داستان علاء حضرمی. ۶ – سرزمین حواب و سگهایش. ۷ – اصلاح نژاد زیاد. ۸ – داستان زناکردن مغيرة بن شعبه. ۹ – میگساری ابومحجن، ۱۰ ـ ايام سيف. ۱۱ ـ شوری و بیعت عثمان. ۱۲ – داستان قماذبان و فرزند هرمزان. ۱۳ – بازیگری سیف در سالهای تاریخ. ۱۴ ـ شهرهای خیالی سیف. ۱۵ ـ خاتمه. این قسمت نیز پس از مطابقت با اصل عربی کتاب ، و اضافه نمودن قسمتهای مهمی به آن که از جمله آنها رسیدگی به سند روایات و مشخص تر نمودن راویان ساختگی بود تقدیم چاپ گردید. از خداوند مسألت می‌نمایم توفیق چاپ جزء دوم این کتاب و کتاب «صد و پنجاه صحابه ساختگی» را عنایت فرماید.

برچسب:
مشخصات کلیو دیگر افسانه های تاریخی (3-1)
سایر مشخصات
تعداد صفحه

سه جلد در یک مجلد – 879 صفحه

زبان

فارسی

نوبت چاپ

ششم

سال چاپ

مرداد 1387

نوع جلد

گالینگور

رده سنی

بزرگسال

وزن 1250 گرم
نظرات کاربرانو دیگر افسانه های تاریخی (3-1)
اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “عبدالله بن سبا”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نقد و بررسی‌ها0

  • جدیدترین
  • مفیدترین
  • دیدگاه خریداران

هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.

نقد و بررسیو دیگر افسانه های تاریخی (3-1)